3 gode grunde til at behandle dit trægulv med olie

By:

Der findes flere forskellige efterbehandlingsmetoder, når det kommer til trægulve, men de primære er lak, olie og sæbe – vi har fundet tre gode grunde til at vælge olie til dit gulv.

Det evige spørgsmål efter en gulvafslibning er, om gulvet skal behandles med lak, olie eller sæbe, og selvfølgelig hvad der er bedst? Men som sådan er der ikke noget, der er bedre end andet – det er individuelt, og det afhænger i høj grad af dine forventninger til slidstyrke, rengøringsvenlighed og vedligeholdelse.

I denne artikel tager vi et ekstra kig på oliering, og vi giver dig tre gode grunde til at behandle dine planker med olie.

1) Du får et naturligt og varmt udseende

Det æstetiske udtryk spiller en essentiel rolle, når du skal vælge overfladebehandling til dit trægulv, og med olie får du et naturligt og varmt udtryk. Olien trænger ned i træet, så årerne fremhæves og den bløde struktur bevares, og samtidig bliver træet en tone mørkere og mere glødende. 

2) Du får let vedligeholdelse

Hvis dit trægulv er behandlet med olie, er det let at vedligeholde. Den daglige rengøring foregår med støvsuger og gulvvask som normalt, mens du én gang om året bør give gulvet en omgang oliepleje. Olieplejen mætter træet, så det beholder sin styrke og modstandsdygtighed overfor skidt og snavs.

3) Du kan reparere pletvist

Der er områder i dit hjem, der slides hurtigere end andre, og det gælder også med gulvet. Har plankerne fået olie, kan du uden større foranstaltninger reparere på særligt slidte områder, og det kræver ikke, at du sliber hele gulvet ned og behandler det på ny.

Har du svært ved at vælge – eller vil du bare gerne have endnu flere gode råd med på vejen – så kontakt din lokale gulvmand og få sparring og gode råd fra en ekspert, der arbejder med efterbehandlingsmetoder på daglig basis.