Derfor er alkoholbehandlinger så essentielle for os danskere

08 januar 2022 Anders Lundtang Hansen

advertorial

Alkoholbehandlinger og alkohol hjælp er også gavnligt for mange andre mennesker verden over og ikke kun danskere, og der findes mange metoder og måde til, hvordan man griber den slags an verden over.

Der findes berømte kure, der er opstået i udlande, og så har vi taget dem til os; vi har også lavet vores egne, der baserer sig mere på vores kultur, men vi har også slået dem sammen og skabt nogle sammenlægninger.

Og så bliver man ved med at opfinde metoder, som der gør, at man bedre kan gøre noget ved alkoholisme, om det er medicin, terapi eller andet.

Desværre har vi danskere sådan et stort og nært forhold til alkohol, at der ikke findes den ligge flække eller samfundslag, hvor der ikke er alkohol eller en anledning til alkohol, så det kan være svært at undgå, samt at det er socialt accepteret at drikke.

Og sådan har det faktisk næsten altid været…

image

Alkoholbehandlinger burde være kommet på tale noget før

Nogle af de første beretninger om danskere handler også om alkohol, og når gæster fra udlandet har besøgt selv de adelige personer, så er de kommet retur med store fortællinger om, hvordan vi ofte endte i druk.

Der kan være mange forklaringer til den slags, om det er vejret, eller det slidsomme liv som laveste segment i samfundet, der førte til, at man begyndte at drikke, men sådan var livet også i mange andre lande, så det burde også have været sådan her de andre steder.

Men alkohollen fik sig slået fast i danskerne, det blev en del af vores kultur, det var billigt, og man kunne brygge det selv.

Det er første i nyere tid, at det er blevet relativt dyrt at anskaffe sig alkohol, og man indførte aldersgrænser for den slags, men alkohol er stadig lettilgængeligt i Danmark.

Det har medført udbredt alkoholisme og dermed også alkoholbehandlinger.

Flere Nyheder