Du kan få anonym behandling på et misbrugscenter

By:

Det kan være grænseoverskridende, når man for første gang skal søge hjælp til et misbrug. Måske har man ikke en fornemmelse af, hvordan forløbet kommer til at blive, hvor hårdt det bliver, og måske har man svært ved at skulle sige højt, at man har et problem. 

Der kan være meget skam forbundet med at være misbruger. For mange er det nemlig også klart, at misbruget ikke er hensigtsmæssigt og hvor meget det egentlig ødelægger i livet. Derfor er der ikke noget at sige til, hvis man måske har lyst til at være anonym. 

Du kan være anonym på et misbrugscenter 

Når man skal i et forløb på et misbrugscenter, bestemmer man selv, om man vil være anonym. Det kan især være en god mulighed for den, som har ekstra bekymringer omkring at blive dømt, eller hvad der mon bliver tænkt om en, når man skal i behandling. 

For mange kan det være en lettelse, at man har muligheden for at forblive helt anonym. På den måde kan man også have endnu mere fokus på selve behandlingen, og ikke hvad alle andre måtte tænke om en. 

Når man får anonym behandling, så er man selvfølgelig også selv med til at bestemme, om man vil have pårørende med ind i forløbet eller ej. 

Det at man har muligheden for at være anonym bekræfter også bare, hvor positivt det er, at misbrugscentre tager højde for de ønsker, man måtte have, når behandlingen skal gå i gang. Det vil nemlig altid være et stort skridt, når man skal erkende over for sig selv og andre, at man har et misbrug. For når først man har sagt det højt, så er den positive effekt ofte også, at det tvinger en til at forholde sig til, hvordan man også kan komme ud af det igen. 

Når der skal findes et sted, hvor man kan få anonym behandling, er der god hjælp her. 

Posted in: Misbrugscenter