Glæd familien med forloren hare

By:

Haren der er en gris

Når familien skal samles til en god gang aftensmad, så er forloren hare en af de retter, som de fleste bare elsker. Haren, der er lavet af grisekød, er et ovnstegt farsbrød, som de fleste vælger at dække til med bacon. Der er tale om en klassisk hverdagsret, der er utrolig nem at lave, da din ovn gør det meste af arbejdet. Selvom retten stadig er utrolig populær, har farsretter desværre mistet lidt af den status, de havde før i tiden. Kødhakkemaskinens gennembrud i starten af det forrige århundrede betød nemlig, at farsretter som forloren hare blev nemt og billigt mad at servere for sine gæster. Men forloren hare, der første gang optræder i en dansk kogebog i begyndelsen af 1800-tallet, smager jo stadigvæk pragtfuldt. Og retten kan både nydes i hjemmet, du kan få den serveret i kantinen, og så fås den også som halvfabrikata i supermarkedet. Den bedste forlorne hare opnår du selvfølgelig ved at lave den selv. Og her er det en god ide at benytte Alletiders Kogebog.

Prøv en spansk eller fedtfattig udgave

I Alletiders Kogebog finder du et stort udvalg af opskrifter på forloren hare. Du kan vælge den klassiske udgave, hvor du dækker en stor pølse af kødfars med bacon og drysser den med rasp. Hertil serveres ofte brun sovs og kartofler. Men hos Alletiders Kogebog kan du også finde opskrifter på denne herlige ret, der betyder, at du afviger fra den klassiske udgave. Du kan for eksempel finde opskrifter på en spansk forloren hare, den kaldes en rollo de carne, men du også finde opskrifter på en fedtfattig udgave af retten, så den kan serveres, uden at nogen i selskabet behøver tænke på deres figur.

Gå glad fra middagsbordet

Alletiders Kogebog er en kæmpe online samling af danskernes allerbedste opskrifter. De retter som får tænderne til at løbe i vand, og som betyder, at folk går glade og mætte fra middagsbordet. Med Alletiders Kogebog kan du lave den perfekte forlorne hare, bare ved at kigge på din smartphone eller tablet

Posted in: forloren hare