Gulvslibning

By:

Dit gulv vil nå et punkt, hvor lakken er blevet slidt igennem, og der vil være mange synlige ridser og hakker i det. Det er der, at du skal til at overveje en gulvafslibning. Gulvafslibning er nemlig en af de mest anvendte løsninger, når det kommer til at give gulvet en makeover. Det er også muligt at høvle det, men det er ofte noget, der slider meget mere på gulvet.

Med en gulvafslibning bliver der kun taget omkring en millimeter af gulvet, hvilket er nok til, at slidlaget bliver fjernet, og gulvet kan blive flot at se på igen, efter det har fået en efterbehandling. Læs mere hos Gulvkanonen.

Valg af efterbehandling

Når du har fået dit gulv slebet, er det blevet tid til at vælge efterbehandling. Det kan virke som lidt af et overskueligt valg, især hvis du ikke kender til dit trægulvs specifikke behov og begrænsninger, men også fordi det har stor betydning for vedligeholdelse, udseende og holdbarhed. Det vigtigste, du skal forholde dig til, er derfor, hvordan du ønsker, at det skal se ud, og hvor meget du gider holde det ved lige. Ud fra det kan du tale med en ekspert om, hvad der passer bedst til dit gulv. Ofte skal du vælge imellem lak, lud, sæbe og olie.

Gør det selv eller hyr nogle?

Du kan selvfølgelig godt gøre det selv. Hvis du er god med maskiner, og har en nogenlunde ide om, hvordan du bruger dine hænder, er det ikke nødvendigvis ufornuftigt. Hvis du ikke er sikker på dine evner, kan det dog hurtigt blive en dyrere løsning end bare at hyre nogen fra starten af. Det at bruge slibemaskinerne kræver nemlig erfaring, hvis de skal bruges rigtigt. Hvis du bruger dem forkert, bliver der nemlig lavet skader på gulvet, og disse kan være svære at rette op på.