Havevanding med respekt for miljø og klima

By:

I gamle dage, det vil sige i forrige århundrede, var havevanding ikke noget, man tænkte videre over. Det var bare at tænde for plænevanderen som så stod og pøsede rent drikkevand ud over hele haven – til stor fryd for børnene, som af en eller anden grund syntes, det var top underholdning at styrte igennem de vifteformede stråler.

Nu om stunder er der helt anderledes fokus på vand forbruget i forbindelse med havevanding. Det er ikke længere comme il faut bare at sætte sprinkleren i gang og lade den køre hele den varme sommerdag.

Som have ejer er du forpligtet til at opretholde visse standarder for at begrænse forbruget af det rene vand, og dermed bidrage til vores alle sammens fremtid. Det betyder at du bør vande din have med omtanke. Og hvordan du så gør det kan du læse mere om i det følgende.

Vand din have om aftenen

Et af de bedste tip til at få mest muligt ud af vandet er at begrænse havevanding til aftentimerne, når det er køligt og mørkt. På den måde begrænser du vandets fordampning og giver planter og græs mulighed for at opsuge mest muligt vand.

Samle regnvand til vanding

Der er ingen grund til at bruge af det dyrebakke rene drikkevand når din have skal vandes. Den klarer sig lige så fint med regnvand. Du kan samle regnvand i tønder via dine nedløbsrør, og bruge dette i forbindelse med vanding af planter og plæne. Din vandregning vil afspejle denne grønne tankegang – og miljøet vil takke dig.

Minimér fordampning ved hjælp af jorddække

Du kan standse fordampning fra jorden og dermed sørge for at planterne får det optimale ud af det tilførte vand, med det der kaldes et jord dække. Dette kan for eksempel bestå af visne plantedele eller grangrene. Få mere inspiration til grønnere havevanding på https://husblog.dk/saadan-vander-du-din-have-paa-den-mest-miljoevenlige-maade/.

Posted in: Havevanding