Sådan vælger du den rette gulvlampe

By:

Der findes mange forskellige slags lampetyper på markedet, og blandt de populære findes gulvlamper, som også bliver betegnet som standerlamper, men hvordan foretager du det rette valg af en eller flere gulvlampe(r)?

Det vil dette indlæg komme nærmere ind på.

Uanset, om du har købt dine gulvlamper brugt på et genbrugsmarkedet, fået dem af en god ven eller købt dem splinternye blandt et større udvalg, hvor der også findes designer-gulvlamper, som her: https://andlight.dk/shop/gulvlamper-178c1.html så er det vigtigt at gøre sig overvejelser om, hvad formålet med at have gulvlamper/standerlamper derhjemme egentlig er.

Er dit indretningsformål med disse udelukkende at udsende et signal om at have investeret i nogle tidstypiske designerlamper, eller skal de rent faktisk yde et formål såsom at være en undseelig læselamper eller som en gulvlampe, der lyser hele lokaler op?

Det giver jo nok sig selv at nævne, at når man bruger gulvlamper til det sidstnævnte formål, så optager disse plads på gulvet, som man for eksempel kunne have sparet ved at have valgt loftlamper til det samme formål. Dog opnår man forskellige resultater af lyssætningen, om man vælger en gulvlampe eller en loftlampe, og så kan det være, man foretrækker gulvlamper til dette formål.

Der findes rigtig mange forskellige slags gulvlamper, og det er da netop populært at benytte en standerlampe som læselampe ved en hyggekrog i et sofahjørne, hvor den alligevel ikke optager så stor plads, når den er “gemt” væk ved sofaen.
Disse fås også i mange forskellige former og farver, hvor du blandt andet kan indstille styrke af lyset, så du får lige det lys, der skaber den perfekte stemning, om det så er til at læse eller slænge sig i hinandens favn i sofaen.

Hvis du besøger ovenstående link vil du finde et utal af gulvlamper og mange andre slags lamper, men der er også hjælp at hente hos dem til at finde den gulvlampe – eller andre lampetyper – der passer til dit formål.

Posted in: gulvlamper